Å LEVE MED EN PSYKOPAT

Jeg vet ikke om du har vært borti folk med psykopatiske tendenser? Jeg har. Så jeg vil dele denne artikkelen med deg=)

Det er jo mange som ikke en gang vet hva det dreier seg om, og kaller et "normalt" menneske for psykopat bare fordi h*n oppfører seg som en drittsekk.

 

OM PSYKOPATEN


Et menneske med psykopatiske trekk kan gjennkjennes på deres måte å møte omverden på. Konemishandlere, familieterrorister, bigamister, svindlere, småtjuver, intrigemakere, plageånder, sykelige kranglefanter - de finnes overalt, og hundretusener av uskyldige ofre står igjen med ødelagte liv, ødelagt økonomi og ødelagt selvfølelse. Det er disse "vanlige" psykopatene som utgjør den største trusselen mot folk flest.

Psykopaten mangler ekte følelser, i hvert fall følelser for andre mennesker, men kjennetegnes av stormende grunnhet - de føler dypt på en overflatisk måte. Dette resulterer i aggresjon, utøvet uten evne til anger, skyldfølelse eller medfølelse. Psykopater er ikke psykisk syke, de har en personlighetsforstyrrelse. De utnytter andre mennesker for å oppnå sine mål, ved hjelp av en sjarmerende overflate og evnen til å finne og utnytte andre menneskers svake punkter. Rådet fra eksperter og psykopatofre er klart: Kom deg unna så fort som mulig!

Psykopater er til de grader så psykotiske at de totalt mangler evnen til å rette opp egne feil, og de konstruerer sin egen ikke-eksisterende "virkelighet", som de overhode ikke er villig til å argumentere rasjonelt for. I beste fall vil psykopaten spørre etter 100% sikre beviser for at de tar feil, og om en klarer dette vil de forlange 100% sikre beviser for at det ikke er feil i de sikre bevisene osv... Ingen beviser er gode nok for psykopaten, noe som viser at de ikke bryr seg om beviser i det hele tatt. Selv har de bare ubegrunnete påstander å bygge sine egne utsagn på som de tilfeldigvis har kopiert fra utdannelse, bøker eller blader uten at de forstår grunnlaget for dem. I verste fall gjør kritikk psykopaten aggressiv og går med en gang i forsvarsposisjon med alt fra å legge skylden på andre, ro seg vekk fra saken med bortforklaringer til det mer ekstreme å prøve å forhindre ytringsfriheten med trusler om vold. Bruk av vold for å motsi andres argumenter er å skrive under på at en tar feil og er alt for psykisk svak til å rette opp feilene sine.

(Psykopaten hjernevasker befolkningen til å tro på viljedeterminismen, slik at en kan tillegge hvem som helst ansvar for å ha viljedeterminert andre til å mene eller gjøre handlinger. På denne måte kan en sensurere nesten hva det skal være, og dette er viktig for psykopaten for å beskytte massepsykosene mot sannheten. Hvis noen skriver rasistiske tekster, kan en hevde de påvirker andre til å bli rasister. Hvis en viser fram reklame for tobakk og alkohol så hevder en at en påvirker andre til å bruke dette. Hvis man har tegninger av barneporno så blir en beskyldt for å påvirke andre til å forgripe seg på barn. Hvis en sier at staten må vekk, så blir en beskyldt for å påvirke andre til å begå statskupp. Hvis en går over på rødt lys kan en bli beskyldt for å påvirke andre til å gjøre det samme og endog bli beskyldt for å ha drept dem om de blir overkjørt av en bil på den måten. Hvis en går med for lite klær på seg kan en bli beskyldt for å påvirke andre til å gjøre det samme, og dermed får skylda for at andre blir syke. Hvis en løper for fort på glatt is, kan en bli beskyldt for å påvirke andre til å gjøre det samme. Om noen da detter og slår seg ihjel kan en da sperres inne for delaktighet i drap. I alle disse tilfeller tar en for gitt at påvirkninger determinerer, og ikke bare er informasjon en kan tolke på ulike måter og selv gjøre seg opp en mening om hva som er riktig eller uriktig. Det er nesten ingen mennesker som i dag forstår at påvirkninger aldri er determinerende, fordi de er tilhenger av viljedeterminismen ? psykopatens viktigste hersketeknikk. http://radikal.net/filosofi/psykopati/)

Psykopaten anvender alle mot en prinsippet. Dette prinsippet anvendes med at en later som eller prøver å få massen som lydig gjør som lederen sier å gå mot en person eller gruppe, og meget viktig trekk for psykopaten i det spillet av makt som utøves. Derfor påpeker psykopatene hele tiden at "alle er imot deg, det er ingen som liker deg, ingen som er enige med deg", selv om dette ikke er sant. Det typiske en psykopat sier når noen sier at han/hun er en psykopat, er å dikte opp løgnen om at "du kaller jo alle psykopater".

Psykopaten anvender prinsippet om å piske stormen i vannglasset. Dette prinsippet fungerer slik at en dramatiserer en bagatell til det vanvittige, med å innføre flere faser der en pisker opp dramatiseringen gradvis. Dette for å manipulere andre til å tro at personen er ond, dum og/eller for å gi personen dårlig samvittighet, og ta vekk oppmerksomheten fra sin egen ondskap som en bagatelliserer.

For å bryte ned andres selvtilitt slik at de ikke stoler på seg selv men bare stoler på psykopaten, så påpeker psykopaten hele tidens andres svakheter og "negative" sider og ikke de positive. Psykopaten gir derfor et ekstremt skjevt bilde av andre mennesker. Moralsk sett fører dette også til at andre går rundt med kontinuerlig dårlig samvittighet for alle de feil psykopaten påpeker, og mennesker med dårlig samvittighet er lette å manipulere til å gjøre som en vil.

En psykopat bedriver det perfekte skuespill av falske gråtescener (krokodilletårer) for å få ufortjent medlidenhet, spesielt i forbindelse med tilfeller der psykopaten har blitt avslørt for sine onde handlinger. (Kvinnelige psykopater anvender ofte feminismens offerrolle.) Den ekstremt overdrevne trangen til selvmedlidenhet gjør at de ikke godtar at andre skal få lov til å synes synd på seg selv. Et typisk tegn på at en har med en psykopat å gjøre er når denne håner andres negative uttalelser om egen livssituasjon som patetisk, selv om det her ikke er snakk om overdreven selvmedlidenhet i det hele tatt.

For å få makt over andre må en gjøre dem så svake som mulig med splitt og hersk prinsippet. Psykopaten angriper først og fremst de svakeste. Derfor er mest mulig splid (uvennskap) mellom mennesker en stor fordel for psykopaten, da denne kan presentere seg som "den eneste alle kan stole på". Å baktale andre med løgner om hva de har sagt, kan lett slå splid mellom mennesker.


VARSELSTEGN I PARFORHOLD

Varselsignaler for offeret:

Offere som har levd sammen med psykopater har mange ganger problemer med å forstå at det er noe galt i forholdet. Dette skyldes den massive hjernevaskingen og manipulasjonen de har blitt utsatt for over lengre tid.

Følelse av å bli kontrollert:

Partneren vil ha full oversikt over hva du gjør og hvor du er. Du får ikke lov til noe uten at partneren har godkjent det. Gjør du noe uten å ha tenkt på det og uten å ha bedt om unnskyldning, blir du straffet. Er du redd for å snakke om parforholdet ditt til en god venn/venninne? Får du skyldfølelse eller føler du deg illojal ved tanken?

Ekstrem sjalusi og eiertrang:

Du kan ikke hilse på noen av det annet kjønn før du blir beskyldt for å være innlatende eller flørtende. Han sjekker stadig vekk mobilen eller pc'en, og du får overhodet ikke lov tl å nærme deg hans sosiale medier.

Stadig nedvurdering:

Partneren din har ingen respekt for meningene dine. Du er dum og verdiløs. Viser du normale følelser, får du høre at du er hysterisk, svak eller sippete. Ingenting av det du kan er noe verd, og partneren sier at h*n er kjempesnill som holder ut med deg.

Kjefting og trusler:

Får du vondord for bagateller eller for ingenting bare fordi det passer for partneren din? Psykopaten truer med å slå deg helseløs eller med at han skal fortelle familien hvor håpløs dum du er.

Iskald tilbaketrekning:

Straffer partneren deg med ikke å snakke til deg på noen timer eller dager? Møter han alle dine forsøk på å bryte isen eller bli venner igjen med en mur av taushet? Får du en følelse at du er luft som blir fullstendig oversett?

Pinefull utlevering:

Snakker partneren høyt om dine feil og mangler til andre, blant venner eller i selskapslivet? Anklager partneren deg ute blant andre for å være dum og elendig og kjedelig? Utleverer partneren personlige ting du har betrodd ham?

Forvirring:

Man blir lett forvirret av bråe kast i psykopatens væremåte. Snill og morsom, men i neste øyeblikk slem. Blir du usikker på om det er deg eller partneren som starter kranglene? Blir du mer og mer usikker på hva du egentlig duger til? Har du begynt å tvile på ting som du synes var opplagte før?

Du har alltid skylden:

Uansett hva som skjer, gir psykopaten deg alltid skylden. Han gjør aldri feil, innrømmer ingenting, og utrykker aldri anger for noe.

Redsel for reaksjoner:

Er du redd for psykopatens reaksjoner? Tør du ikke spontant si meningene dine? Tenker du nøye igjennom at det du vil si, kommer til å provosere partneren din? Følger du partnerens ord og miner vaktsomt for å se om du faller i unåde eller utløser en eksplosjon?

...i så fall, kom deg vekk! Et bedre liv venter på deg! =)

 

Teksten er hentet fra www.lysfremtid.com/psykopat.htm (med bare noen få egne justeringer)

 
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Looking for Mr. Right

Looking for Mr. Right

22, Kristiansand

Jeg leter etter mannen i mitt liv. Mr Right, ikke Mr Random. Punktum. =)

Kategorier

Arkiv

hits