Hadde du tatt abort hvis du visste at barnet du bærer vil bli født med Downs Syndrom?

Jeg leste en artikkel på Dagbladet i dag. Du kan lese den  HER hvis du ønsker. Det handler om å kunne velge å abortere etter 12 uke når det blir påvist fosterskader på barnet.

"Rundt 15 prosent av alle graviditeter ender i spontanabort. Årsakene er flere. I 50- 75 prosent av tilfellene skyldes det genetiske feil i arvestoffene eller misdannelser hos fosteret. Noen mener dette er naturens måte å sortere ut friske og syke fostre på. Likevel er det ingen som sier høyt at naturen kan ha feilet når alvorlig syke barn likevel blir født."

 

Hadde du tatt abort hvis du visste at barnet du bærer vil bli født med Downs Syndrom?

Hvorfor? Hvorfor ikke?


 

Stikkord:

16 kommentarer

arelius

23.mar.2011 kl.15:16

helt klart. og med god samvittighet.

Martine Aalberg

23.mar.2011 kl.16:23

NEI! broren min hadde det, så jeg ville nok ikke gjort det.

analkuler

23.mar.2011 kl.16:23

hadde IKKE kommet til å tatt abort hvis ungen min hadde hatt downs. jeg ville elsket det like mye som noe annet barn.

Mia

23.mar.2011 kl.16:26

Nei, det ville jeg aldri ha gjordt!!!!!! Jeg ville hatt barnet fordi det er et BARN!! Hallo, jeg syntes det er teit at folk velger abort uten noen GRUNN. Jeg ville hatt det.

Pluss at det bilde der av den ungen som har downs var så søt at jeg la den til bakrunsbilde!

Hilsen beautifulmia.blogg.no

Kristineee

23.mar.2011 kl.16:28

Det vet jeg rett og slett ikkee

Tonje

23.mar.2011 kl.16:30

Jeg ville tatt abort, for jeg ville selv ikke levd et liv med down syndrom. Rett og slett...men det er jo en sak som er opp til hver enkelt syntes jeg.

torunnovr

23.mar.2011 kl.16:31

Nei, jeg ville aldri gjort det! Selv om det kunne vært vanskelig, så hadde det likevell vært mitt barn, og ville elsket det uansett.

Looking for Mr. Right

23.mar.2011 kl.16:32

Mia: Ja, den ungen er nydelig.

Men du sier det er teit at noen velger å ta abort UTEN grunn. Jeg vil jo egentlig si at dette er en grunn. Det er ikke alle som ville hatt råd og krefter til å kunne ta godt nok vare på et slikt barn. Det er jo ikke alle foreldre som klarer å passe på seg selv en gang.

minveitilbake

23.mar.2011 kl.16:35

nei det hadde jeg uten tvil ikke gjort, jeg jobber selv med mennesker med psykisk utviklingshemninger som downs syndrom, og har den erfaringen at det så¨klart er tøft når de er små da de ofte er sykere enn andre, men de har SÅ mye mer kjærlighet og ærlighet enn oss "friske""

Dessuten er de fleste med downs glade for at de fikk livet og ville ikke valgt anderledes enn sykdommen da dette faktisk er en GAVE de har fått..

så NEI jeg hadde ikke tatt abort!!!

wiiim

23.mar.2011 kl.16:37

Jeg ville ikke gjort det man hadde elska barnet uanset ! Stakkar's barn de er like mye vert de kan ha det fint her i livet selv om de ikke er helt normale !

kristin

23.mar.2011 kl.16:46

Jeg vet ikke hva jeg ville gjort. Hadde jeg fått vite at jeg ventet et barn med en utviklingshemming, enten downs eller hva som helst annet hadde jeg nok tatt det tungt, fordi det påvirker livet ens på en helt annen måte enn en "vanlig" unge gjør. Men jeg er imot abort, både av vanlige barn, og av barn med funksjonshemming.

Lotte - 17år - gravid <3

23.mar.2011 kl.16:48

jeg hadde IKKE tatt abort, uansett. Ett unntak er jo så klart hvis barnet ikke kommer til å få det noe godt, som feks fysisk smerte osv. Men ett barn med downs syndrom har like mye rett på å leve som oss "normale" =)

lisbeth

23.mar.2011 kl.16:49

det ville jeg helt klart ha gjort.

Kamilla Haaland

23.mar.2011 kl.17:05

Sv: stemmer det, men vanlig sol gir også rynker. Og siden jeg ikke får rynker av å røyke unner jeg meg heller de rynkene ;) Hihi. Og når rynkene kommer har jeg vel ring på fingeren likevel ;)

darunia

23.mar.2011 kl.19:11

Hvis jeg hadde fått vite at fosteret har en form for skade slik at han/hun ikke ville fått et godt liv, så hadde jeg tatt abort..

Catrine

13.apr.2011 kl.09:59

Jeg ville aldri tatt abort hvis jeg hadde vist at jeg hadde fått et barn som hadde downs. Barn med downs er selvfølgelig mye mer krevende enn vanlige barn, men jeg hadde hatt den samme kjærligheten til et barn med downs, som til et vanlig og friskt barn!.

Skriv en ny kommentar

Looking for Mr. Right

Looking for Mr. Right

22, Kristiansand

Jeg leter etter mannen i mitt liv. Mr Right, ikke Mr Random. Punktum. =)

Kategorier

Arkiv

hits